Ordinador de control de procés AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft), fabricat a Alemanya a mitjan anys setanta i que forma part de la sèrie AEG 80. La intenció d’Alemanya durant els anys setanta era crear una indústria de computadors que pogués competir amb la dels Estats Units.

Fruit d’aquesta intenció es van desenvolupar diversos programes per crear grans ordinadors, inicialment amb la col·laboració de Siemens i AEG-Telefunken. La sèrie AEG 80 disposava d’una memòria principal de ferrita de 96 K (ampliable fins a 256 K) de paraules de 16 bits. Utilitzava el sistema operatiu MARTOS i es podia programar en SL3 (un derivat del llenguatge de programació Algol), Fortran IV, Basic i Pearl.

Aquest conjunt es va utilitzar en el control de processos per les cadenes de producció de la factoria “AEG Fábrica de motores S.A.” de Terrassa.

1) Unitat central (CPU) AEG 80-20/4 

Unitat de la sèrie AEG 80 que disposava d’una ampla gamma de connexió de perifèrics. A la part inferior del bastidor de la unitat central es poden observar les plaques de ferrita de l’ampliació de memòria d’aquest ordinador, i que podien ser tretes sense afectar la integritat de la màquina.

2) Unitat de discos magnètics AEG, KPS 3721 

Durant els anys setanta i vuitanta era habitual la coexistència de sistemes d’emmagatzematge de dades en suports magnètics, com aquesta unitat, juntament amb sistemes de fitxes perforades com mostra la lectora de fitxes perforades amb número de registre 4680.

3) Impressora Siemens 

La velocitat d’impressió era de 180 línies per minut (com un tèlex). Imprimia sobre banda de paper estàndard per tèlex.

4) Lectora de fitxes perforades AEG LKL 3420

5) Consola AEG, model STG 3201

Terminal interactiu format per pantalla i teclat no estàndard en una sola peça, amb un processador 6800 i enllaç d’interconnexió a 20 mA.