Pong, Pac-Man, Space invaders, Tetris, etc. van aportar una vessant lúdica a les màquines. Ja fos en les famoses sales recreatives o en l’entorn domèstic, els ordinadors van guanyar-se el públic més jove gràcies a una nova manera d’interactuar amb la tecnologia.

Commodore 64 Microordinador, font d’alimentació, unitat de cassets
Estats Units, 1982
Donació: Sr. Xavier Caballé

El Commodore 64 utilitzava una unitat de casset i disquetera de 5¼”. Disposava d’un teclat molt robust, preses de connexió i infinitat de jocs, aplicacions, gràfics i multimèdia. La paleta de setze colors i les seves excel·lents capacitats gràfiques i sonores, van convertir-lo en l’ordinador personal preferit de milions d’usuaris domèstics.

Ordinador Sinclair Research, ZX Spectrum

L’Spectrum va ser un microordinador creat per Sir Clive Sinclair i presentat el 1982 al Regne Unit. Conegut com a Speccy, el ZX Spectrum va ser el primer ordinador domèstic que va atraure milers de persones a la informàtica i als videojocs. Va tenir una important acollida arreu d’Europa i va competir amb el Commodore 64 dels Estats Units.

Unitat central Atari 

Consola d’una de les empreses productores de videojocs més grans dels Estats Units. Pot considerar-se la fundadora de la indústria del videojoc. En consoles com aquestes es van fer famosos els jocs Asteroids, Pac-Man o Pong.